Pages

25 March 2011

Rahsia Di Sebalik Burger yg Mantap


pork panggang, eiiii

Kes macam ni bukan kes baru. Memang betul cakap Cina tu! daging ayam dan lembu tak cukup lemak untuk membentuk apa-apa shape. Jika sebarang proses tidak menggunakan lemak babi, ia senang pecah.


Berdasarkan pengalaman saya dalam industri memproses makanan, boleh dikatakan semua product dari oversea yg bertanda halal sebenarnya tidak halal.


Bagi mereka haram itu pork iaitu daging babi manakala pork product yg lain seperti lard (minyak babi), pork fat(lemak babi), ham(ini asal nama hamburger) dan bacon (hirisan nipis daging babi yg biasa serve during breakfast), pork instestine(perut babi) dll tidak apa
bagi Muslim.

Awek cuba bunuh diri kbmall 2


Gempar dalam youtube pasal benda ni..
ape kejadah budak ni ingin membunuh diri?
aku masih tertanya2..
Gile ke ape nak bunuh diri..kurang ilmu agama kot.
camne bleh terjadi kat klate ni.wat malu puok2 kito jah ni..
Jom pakat2 tonton video ni..
Di embed dr Youtube ni..



24 March 2011

Interesting Design Automotive: Proton And Produa

Produa Bezza



Proton Jebat
Proton Jabat Concept Front Side View 2010 Proton Jabat Concept

Proton Lekir

Proton Tuah


20 March 2011

Piala FA: Kelantan Mara Ke Separuh Akhir

KOTA BHARU – Pendahulu Liga Super, Kelantan sememangnya berada didalam kelas yang tersendiri setelah membenam cabaran KL Felda United FC menerusi kemenangan 3-0 dalam aksi perlawanan suku akhir kedua Piala FA yang berlangsung di Stadium Sultan Muhammed IV, Kota Bharu malam tadi.

Dengan kemenangan tersebut, Kelantan berjaya melangkah ke peringkat separuh akhir setelah menang menerusi agregat 5-2 dan akan bertemu dengan musuh tradisinya, Selangor yang turut layak setelah menang ke atas Johor dengan agregat yang sama.

Turun dengan misi memburu kemenangan, Kelantan membuka tirai aksi gerakan merbahayanya seawal minit keempat menerusi percubaan Norshahrul Idlan Talaha yang tersasar daripada pintu gol setelah menerima umpanan cantik daripada S Chanturu.

Pada minit ketujuh, KL Felda United FC terlepas peluang untuk berada didepan apabila rembatan penyerangnya, Muhammad Zamri Chin ditepis keluar Khairul Fahmi Che Mat setelah berlaku kekalutan didepan pintu gol Kelantan sebelum itu.

Selang seminit kemudian, rembatan kencang pemain tengah, Mohd Shakir Shaari di luar kotak penalti hampir meletakkan Kelantan didepan namun penjaga gol, Mohd Hamsani Ahmad menafikan percubaan tersebut.

Tidak banyak gerakan menarik yang dilakukan oleh anak buah E Elavarasan yang mempertaruhkan gandingan Faderin Kadir dan Muhammmad Zamri Chin dibahagian serangan sebaliknya Kelantan yang turun sebagai pasukan ‘pelawat’ pula dilihat lebih ghairah mencari gol awal dalam perlawanan malam tadi.

Pada m-16, giliran pemain sayap kiri, Mohd Nurul Azwan Roya pula menguji pintu gol KL Felda United FC namun rembatannya sedikit melewati palang.

Dua minit kemudian, Chanturu menceriakan lebih 25,000 penyokong setia Kelantan apabila menjaringkan gol pertama Kelantan. Penyerang kebangsaan, Norshahrul Idlan mencetuskan gerakan menarik apabila melorongkan bola kepada Chanturu yang bijak memperdayakan pertahanan KL Felda United FC sebelum merembat kencang untuk menghasilkan gol pertama Kelantan.

Pada m-24, Mohd Nurul Azwan sekali lagi mensia-siakan peluang terbuka apabila gerakan solonya berakhir dengan kekecewaan setelah rembatannya sekadar menerjah jaring sisi sebelah kanan pintu gol KL Felda United FC.

Hanya sepakan percuma Azi Shahril Azmi pada minit-minit terakhir babak pertama yang terus ke dakapan Khairul Fahmi dilihat satu-satunya percubaan merbahaya bagi KL Felda United FC sebelum pemain kedua-dua pasukan berjalan ke bilik persalinan untuk masa rehat separuh masa pertama.

14 March 2011

Macam2: Maria Ozawa selamat dalam tsunami



MIYABI

JAKARTA - Nasib pelakon pornografi Jepun, Maria Ozawa menarik perhatian ramai selepas negara tersebut dilanda gempa bumi dan tsunami kelmarin.
Para peminatnya di Indonesia yang mengenalinya dengan gelaran Miyabi tertanya-tanya keadaan pelakon itu selepas bencana tersebut.
Akhbar Kompas semalam melaporkan Miyabi menulis di akaun laman sosial Twitter miliknya menyatakan bahawa dirinya selamat.
"Setelah gempa bumi, saya selamat dan berada di kem bersama semua anggota pasukan pengurusan saya," tulis Miyabi dalam bahasa Jepun.
Ikuti berita selanjutnya di KOSMO!.

09 March 2011

Tips Untuk Jantan


"Tips Untuk Jantan Tips nih aku taip kembali untuk tatapan lelaki2 yang jawanya jantan dari kitab dan tulisan sifu aku. Lelaki2 yang subur ..."

Apesal.com

Pakat Follow blog ni..

My widget


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Search Blog