Pages

06 November 2011

Havard suasana hotel..

Salam everybody..
Lama tak taip post dalam blog ni.aku sekarang busy cari keje.huhu..
susah gak nak dapat keje ni eh. tambah lak x teror speaking English..
Gems la kawe sero..pah tu kawe join la program under khazanah nasional berhad..
korang penah dengar ke GEMS?
kawe duk blaja goni la loni..puah pon ado.boring pon ado..
duk kecek omputih tu gak.gu lawe x brp pandai..
bahaso korea buleh la.haha..
bereh ar blako..
English Zone la plak...

23 April 2011

Kerana 10 Sen

"Maka Tuhannya menerimanya (sebagai nazar) dengan penerimaan yang baik, dan mendidiknya dengan pendidikan yang baik dan Allah menjadikan Zakariya pemeliharanya. Setiap Zakariya masuk untuk menemui Maryam di mihrab, ia dapati makanan di sisinya. Zakariya berkata: "Hai Maryam dari mana kamu memperoleh (makanan) ini?" Maryam menjawab: "Makanan itu dari sisi Allah." Sesungguhnya Allah memberi rezeki kepada siapa yang dikehendaki-Nya tanpa hisab." (Surah Ali-Imran, 37)

Menarik punya komik ni. Sila klik pada link di bawah untuk baca komik tu.Sekurang-kurangnya memberi pengajaran kepada kita untuk menghargai ape yang kita perolehi dari Nya



21 April 2011

Bandar satelit islam

Pasir Tumboh kini terkenal sebagai pusat pengajian pondok tradisional terbesar di negeri Kelantan menerusi Pondok Terusannya, selepas ini akan bertukar menjadi sebuah bandar yang akan dikenali Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh tanpa mengenepikan sistem pendidikan pondoknya. Majlis Pelancaran Projek Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh telah disempurnakan oleh Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Dato’ Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat di Tapak Projek Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh pada 19 Jun tahun lalu.

Turut dibangunkan di kawasan ini adalah rumah-rumah kedai, pejabat, rumah kediaman sebanyak 45 unit dan 2 blok apartment yang mengandungi kira-kira 300 unit kediaman. Reka bentuk Bandar Satelit Islam ini telah diilhamkan daripada intergrasi dan hubungan 5 komponen Bandar dengan pencipta manusia iaitu Allah yang berpaksikan ketakwaan dan kebersihan. Lima komponen tersebut akan merangkumi aspek perniagaan, perkhidmatan, kediaman, riadah, masjid, pondok moden dan hotel bajet.


BULATAN TUAN PADANG KB


Sesiapa yang singgah atau pun melalui jalan di sekitar Kota Bharu, anda akan terpegun dengan satu binaan yang unik dan menarik. Binaan ini menjadi tanda bahawa anda berada ditengah-tengah bandar Kota Bharu. Binaan ini terdiri daripada menara jam, replika al-quran dan kolam air pancut.

                 

                     

20 April 2011

Future Cars Design Concept

Aku nak minta maaf sebab lama dah aku tak update blog. Sebab aku sibuk sikit.. orang belaja kan.Makin banyak latihan, makin bertambah baiklah dalam bidang akademik . Kan?
Ok , kalau baca tajuk post ni pun dah tau kan. Aku nak share sikit gambar kereta masa depan atau dalam bahasa Inggeris, future car. Semua gambar ni aku dapat dari Pakcik Google.




   



10 April 2011

Fesyen Jadi Ikutan Malaysia

LEGGING itu:

-terlalu ketat hingga mengikut bentuk betis, peha dan punggung mereka
-tidak sopan dipakai di khalayak ramai
-menyalahi hukum pemakaian wanita Islam
-bedosa besar sama seperti membuka aurat
-memberi kesan 'fetish seksual' kepada nafsu lelaki
-alur betis dan peha yang nampak dari legging ketat merangsang nafsu lelaki

Tetapi, segelintir wanita Islam buat-buat tidak tahu sahaja. Mereka sudah tahu tidak elok di sisi agama, tetapi masih memakainya di tempat awam untuk tontonan orang ramai kerana mereka lebih mengutamakan fesyen dan untuk menunjuk kecantikan.
Erti kata lain, mereka sengaja buat-buat BODOH...

06 April 2011

GEMS Untuk Para Graduan

The Graduate employability Management Scheme (GEMS) Program ini dilancarkanpada 13 Mac 2009 oleh YAB Dato 'Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak, selepasmengumumkan skim ini menjadi sebahagian daripada pakej 7 bilion stimulus RMsebagai sebahagian daripada program untuk memobilisasi sumber daya manusianegara menuju menyokong pertumbuhan ekonomi.

logo

The Graduate employability Management Scheme (GEMS) merupakan evolusi dariGraduate employability Enhancement (GREEN) program, program dalaman yangdikembangkan dan dilaksanakan oleh Khazanah Nasional Berhad sejak tahun 2006dengan sokongan daripada syarikat-syarikat Kerajaan-linked (GLCs). Ideanyaadalah untuk mengembangkan GEMS berdasarkan rangka terbukti berkesanGREEN, yang mempunyai prestasi signifikan dalam meningkatkan kemungkinanuntuk menggaji lulusan, tetapi pada skala yang lebih besar.
GEMS mempunyai mandat untuk melatih 12,000 graduan selama dua (2) tahun. Saatini, GEMS telah berjaya dilatih 5.000 lulusan sebagaimana diamanatkan untuk tahun2009.
Objektif keseluruhan adalah untuk melengkapkan GEMS penganggur lulusan dengankemahiran dan pengalaman yang ditanamkan dengan nilai-nilai komersial terhadaptujuan khusus untuk meningkatkan peluang kerja mereka.

Dorongan utama dari program ini adalah untuk:
  • Merekrut dan memilih calon berpotensi berdasarkan keperluan industri.
  • Memastikan tahap kesesuaian tugas antara peserta dan kesempatan kerja yangterdapat dalam industri.
  • Mengembangkan kompetensi peserta berdasarkan Model Kompetensiindustri-driven.

Apesal.com

Pakat Follow blog ni..

My widget


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Search Blog